Network Menu

VM 2015 enligt Eva H

 

Mina intryck från Scottsdale och SWEA världsmöte i oktober 2015, med samtidiga regionmöten, handlar dels om den utflykt jag gjorde, dels om de möten jag deltog i. Den del av Scottsdale som vi var i hade en stadsdel full av konstgallerier, restauranter och affärer så lunch eller middag var aldrig svårt att ordna, t ex cornish pastie till lunch, mexikansk mole eller thai curry till middag, osv. Arizona bjöd på värmebölja så det var lite jobbigt att promenera utomhus för jag och hetta går inte ihop. Det var 37 grader varmt när jag landade i Phoenix efter en vecka i mina gamla hemstäder Houston TX och New Orleans LA!

Utflykten gick till den berömde amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wrights ökenbostad, the desert camp. Vi hade en mycket kunnig guide och fick en god ide om vad det var Frank ville åstadkomma med det sk ökenlägret. Hit kom han på vintrarna, då arizonatemperaturerna är sköna, och här lärde han upp unga arkitekter. Det finns fortfarande en arkitektskola på platsen. Frank har haft mycket stort inflytande på arkitektur i USA och runt om i världen. Efter att ha hört om honom i många år så var det kul att få se denna skapelse med Franks mycket speciella ideer om hur form, färg, funktion ska samverka med det omkringliggande landskapet. Det sades gång på gång att Frank lyssnade på andra men ändå alltid visste bäst själv. Hmmm.

VEMAs regionmöte var det jag lyssnade jag på för att höra vad som händer i någon annan region än den som Stockholm tillhör, OEMA, och vi åhörare inbjöds att verkligen delta i flera diskussioner som bl a rörde, hur SWEA-avdelningar bättre kan få fler medlemmar och behålla alla de medlemmar de redan har.

Naturligtvis deltog jag i själva världsmötet som pågick hela lördagen. Under dagen träffade jag många bekanta SWEA-medlemmar och vi som är eller varit hollandsweor träffades och fångade ögonblicket på bild.

hollandssweor då o nu

 

 

Hollandsweor då och nu fr v; Gerd Kuypers, Eva Kars, Gunilla Leons, Eva Heyman, Katarina Lodin, Margaret Sikkens Ahlquist.

 

 

 

Även de stockholmsweor som var i Scottsdale tog tillfället i akt med ett gruppfoto.

stockholmsweor scottsdale

 

Stockholmsweor nu fr v; Eva Byléhn, Britt-Marie Sållarp, Ann-Charlotte Nackstad, Gunilla Perdius, Eva Heyman, Ingrid Westin, Cecilia Westman, Inger Hedin, Eva Borg Wiklund, Birgitta Andersson,

 

 

 

 

Internationella ordföranden Margaret, hollandsswea, höll ett mycket bra anförande om var SWEA står idag och vad som hänt sedan förra världsmötet. Efter det följde en mycket njutbar översikt över hur det svenska språket är i ständig förändring av Lars-Gunnar Andersson, känd från Språket på SR P1. Han hade många roliga exempel på hur svenskan ständigt ändrar sig och hur annorlunda olika generationer använder vissa ord. Sedan handlade det om krishantering, hur kommer vi vidare i livet efter en ingripande händelse. SKUT präst och psykoterapeut Louise Linder berättade.
Sista punkt på dagen pratade vi om våra roller inom SWEA. Det alla avdelningsordföranden noterade och tänkte ut för egen del är det meningen att de ska vidareutveckla med sina avdelningsstyrelser så snart möjligt. Det här var grupparbete enligt introduktionskurs ledarskap.

SWEA Arizona ska ha stort tack för att de tog sig an VM 2015.

Text : Eva Heyman
Bild :  Eva Heyman, hollandsweor Gerd Kuypers, stockholmsweor Birgitta Andersson