Network Menu

Sommarluncher i Stockholm 2015

 

Årets SWEA-sommarluncher i stockholmsområdet var som vanligt tre stycken, en i varje sommarmånad, 3 juni, 1 juli och 5 augusti. Det var än en gång stockholmsswean Eva von Usslar som höll i detta arrangemang. För mig, skribenten av dessa små rader, var det allra första gången jag var med på en sådan sommarlunch.

Precis som förra året höll vi till på restaurang Sjöcaféet vid Djurgårdsbron, på Djurgårdssidan, och genom Eva von Usslars försorg hade vi den lilla sjöpaviljongen alldeles för oss själva. Den 5 augusti, med hela 30 Sweor från när och fjärran, fyllde vi den paviljongen rätt bra, se bilden nedan.

5aug2015 reserverad paviljong sommarlunch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hade officiell start  kl. 13:00 men flertalet Sweor hade kommit tidigare så klockan 13 den 5 augusti hade så gott som alla av de 30 anmälda redan satt sig till bords.

Augustilunchen besöktes förutom av många stockholmssweor också av många Sweor som var på besök men som till vardags bor i t ex Houston, London, Los Angeles, New York, Mallorca, Rivieran, Wien, mm.

Här är några bilder från lunchen 5 augusti:

Men eftersom allas vår SWEA-fotograf Kerstin Alm också var närvarande så finns det många fler bilder! Kerstin gick runt och plåtade oss några i taget (mot slutet då tyvärr några redan behövt lämna oss) alltmedan hon sin vana trogen uppmanade dem som just då fanns i hennes kameraobjektiv att säga ett visst litet ord för att få oss att se glada ut (ni vet nog vilket ord jag menar).
Här nedan följer Kerstin Alms bilder. OBS om ni hittar något felaktigt bland alla namn så hör av er så vi kan rätta till det :


Alla närvarande verkade ha det mycket trevligt och den höga SWEA-ljudnivån fick vi till utan problem. Vid rundfråga så enades vi närvarande om att Sjöcafeet var ett bra val med god mat på dagens lunch och att det att vi hade sjöpaviljongen för oss själva var ju alldeles utmärkt (och praktiskt om det hade börjat regna vilket det dock inte gjorde).

Jag fick nog mersmak. Vi kanske ses på en sommarlunch nästa år!

Text:  Eva Heyman

Bild: Eva Heyman, Josephine Carlsson och Kerstin Alm