Föredrag om  ”Rysslands krig, bakgrund och konsekvenser” den 23 november

Kvällens föredrag för cirka 40 medlemmar och gäster var ” Rysslands krig, bakgrund och konsekvenser” som gavs av Gudrun Persson Docent vid Stockholms universitet och PhD, hon arbetar bland annat som forskningsledare vid Försvarets Forskningsinstitut (FOI).
SWEA Stockholm fick här möjligheten till en gedigen genomgång av Rysslands krig mot Ukraina och dess bakgrund samt konsekvenser. Vi fick även en klar bild av Rysslands (miss)bruk av historia för att skapa sitt narrativ för konflikten inte enbart med Ukraina men hela västvärlden. Att dom har som målsättning att skapa en ny säkerhetsordning och att kontrollera sitt närområde stod helt klart. Likaså att vi har ett långt krig framför oss samt att vi i väst har som huvuduppgift att med alla medel stödja Ukraina som idag slåss för våra värderingar och sin egna existens.
Föredraget följdes av en längre frågestund som inte ville ta slut och vi vet att detta gör våra föreläsare mycket nöjda när vi utnyttjat tillfället för att få svar på våra frågor och tankar.
För er som vill höra mer av henne så återfinner ni hennes sommarprat från den 29 juni 2022 på Sveriges radio P3.

 

Text & bilder: Ingegerd Corneliusson

 

 
   
  Kan vara en bild av 14 personer
  Kan vara en bild av 2 personer
Kan vara en bild av 7 personer