“En familjepappas berättelser” med Thomas Ardenfors och organisationen Maskrosbarn den 7 november

Kvällens 3 föredragshållare talade till våra hjärtan om ett angeläget och aktuellt ämne: Utsatta barn.

Thomas Ardenfors är en extraordinär man. Han och hans fru Sussie har tagit emot utsatta barn i sitt hem under 30 år. Thomas menar att barnen behöver någon som verkligen bryr sig om dem och som de kan lita på. Lugn och ro, ordning och reda, normalt familjeliv med gemensamma måltider och fokus på skolan. Läs Thomas böcker om du vill veta mer.

Maskrosbarnens representanter var Marlene Lundli och Klara Gustavsson. De unga tjejer som jobbar för den ideella organisationen Maskrosbarn har själva haft en svår uppväxt. Barn tar över sina föräldrars ohälsa och det gäller att det finns någon vuxen i deras omgivning som de kan prata med och lita på för att bryta mönstret. Maskrosbarn ordnar läger för ungdomarna under svåra tider såsom jul, påsk och sommar. De har ungdomsgårdar varje torsdag där de lagar mat och pratar. Vittnesbörd från ett maskrosbarn:

Innan jag åkte på lägret, så trodde jag inte att några dagar skulle göra skillnad, men när jag kom hem insåg jag att lägret hade förändrat mig mer än vad jag nånsin kunde tro. Jag mådde mycket bättre, var starkare i mig själv, var stolt, och klarade av vardagen mycket bättre än innan. Inget tack i världen räcker till för det de gjort för mig.”

Läs mer om deras mycket angelägna verksamhet på maskrosbarn.org

 

Text: Mita Zell

Bilder: Lena Nilsson

 

Se alla bilderna här>