Aktiviteter genomförda SWEA Stockholm 2022

27 januari – Besök på Nobelmuseet

Nobelmuseet på Stortorget i Gamla stan är ett av de kändaste museum vi har.

 

 

27 januari – AW på Rooftop

Igår träffades en härlig grupp Sweor för årets första AW på Rooftop. Radisson Blu Royal Vikings takterrass, High samlades vi på denna gång.
Många skratt och mycket prat! 😊🥂

 

23 februari – Kulturhuset

SWEA Stockholm hade idag månadens sista kulturguidning.
Efter två försök tidigare, avbokade pga pandemin, blev det äntligen dax för ett guidning på Kulturhuset och Stadsteatern vid Serges torg.

 

24 februari – Rooftop träff på Sjöstaden Skybar

Sjöstaden Skybar med bästa utsikten var månadens Rooftop.Vi var ett glatt gäng Sweor som tog ett glas tillsammans.🥂

&nbsp:

 


1 mars – BB(B) träff

Igår träffades 7 stycken läshungriga, pratglada och törstiga Sweor på den första BB(B) träff hemma hos Ingegerd i Ensta. Vi bjöds på pajer samt drycker och en jättegod Semmelkladdkaka!

 

 

24 mars . Afternoon Tea

En härlig SWEA-träff med engelsk touch på Tea&Garden i Vasastan där Glenn tog hand om oss 19 Sweor som tillbringade en glad och solig eftermiddag tillsammans. Vi avnjöt snitsiga snittar med smarriga fyllningar och scones med både lemon curd och marmelader.   Se fler bilder här>

 

25 april — Persiska afton

Igår kväll samlades 15 Sweor hos matexperten Kina Jacobsson på Hornsgatan! Vår mycket kunniga och vältaliga värdinna började först med att berätta om de olika persiska rätter som vi skulle få njuta av.  Det var olika lammgrytor och yoghurt såser, en “bröllossallad” och andra små rätter. Men för att inte tala om riset! Det verkar vara en hel vetenskap av att koka riset och det tar tid också.   Fortsättning följer här>

 

20 maj — utflykt till Birka

Vi var trots det dåliga vädret 14 Sweor som samlades på Norr Mälarstrand för att ta båten till Birka.
Och regnet upphörde under resans gång. Vi var från början inte så många passagerare men båten hämtade upp ett stort gäng i Vårberg så det blev mer eller mindre fullt på båten.
Fortsättning följer här>

 

14 juni — sommaravslutning

Igår tisdag 14/6 rundade vi av våren med att skåla in sommaren med mousserande i glasen och goda snittar på tallriken. Vi klarade oss också från oroliga åskmoln som drog bort, så vi kunde njuta av sommarkvällen utomhus under parasollerna. Ett jämnt sorl med glada skratt avslöjade så roligt alla tycker det är att kunna träffas på riktigt igen! 💕

 

13 juli — Sommarlunch

Så var det dags för vår juli-lunch!
21 glada sommarfina Sweor, från tre kontinenter, (Australien, Europa och Nordamerika), träffades och som alltid var stämningen god och samtalsämnen avlöste varandra i en aldrig sinande takt.
Denna gång vara det Ingrid Jacobsson (kassör) och jag, Annica Backlund (vice ordf) som var era värdinnor. Vi vill tacka er för att ni kom och uppmana er att redan nu boka in nästa lunch: 17 augusti kl 12.30!

 

29 augusti – SWEA Boule

Gårdagens Boule med Pia drog 8 motiverade Sweor som trotsade blåsten; några mera erfarna, några nybörjare. Efter ett kort intro sen hands on..vi spelade i 2 lag. Vinnarna i lag 1 var Birgitta och Birgitta, och i lag 2 Gunnel och Eva. Sen en välbehövlig fika. Stort tack till Pia, och nästa år kör vi sommar Boule!

Se bilderna här>

6 september – Föredrag om informationspåverkan

Erik Mårtensson från Myndigheten för Psykologiskt Försvar besökte på tisdagen Rigagatan där han inför ett 20-tal Sweor talade om informationspåverkan – ett mycket intressant och aktuellt ämne som engagerade deltagarna och resulterade i många frågor

Läs här>

 

7 september – månadslunch

Den första SWEA-lunchen efter sommaren bjöd på härligt väder för oss 23 deltagare, som samlats för lättsamt umgänge med andra Sweor, både nya och kända ansikten.SWEA-luncherna är alltid glada tillställningar med mycket skratt, och prat om allt mellan himmel och jord.Titta i programmet för nästa tillfälle, vi fortsätter att träffas även under hösten och vintern!”

Se fler bilder här>

14 september – kräft- och skaldjursskiva

Onsdagen den 14 september möttes 36 Sweor på Rigagatan 3 för att åtnjuta årets kräft-och skaldjursskiva.
Kvällen inleddes med ett föredrag av Inger Schuberth om Drottning Kristina den äldre. Inger Schuberth, som är SWEA-medlem i Bonn och blev ÅSKa 2008, är
historiker och bosatt utanför Bonn.

Läs mer här>

 

5 oktober – månadslunch

Dags för SWEA-lunch denna gråa onsdag i oktober. Men gråa var definitivt inte de 16 Sweor som sågs över en god lunch. Cecilia Ryberg och Kerstin Dahl passade på att informera om de närmaste aktiviteterna vi har på programmet. Det gjordes även en liten puff för att få fler att engagera sig och hjälpa till i SWEA Stockholm.

Se fler bilder här>

 

12 oktober – spionvandring

På onsdagen träffades ett tjugotal Sweor vid Josef Franks stolar på Rindögatan för att följa med vår guide Tobias på en mycket intressant promenad på Gärdet. I det strålande solskenet avslöjades de mest spännande spion-, krigs-, diplomati- och kärlekshistorier man kunde tänka sig.

Se fler bilder här>

 

18 oktober – besök hos den Bonnierska Porträttsamlingen

Vi blev 19 förväntansfulla Sweor som ville se den Bonnierska Porträttsamlingen på Nedre Manilla Djurgården. Med buss 67 tog vi oss dit och fick en mycket saklig och intressant guidning av Johan Rosell. Johan började i det innersta rummet med at berätta om bl a Gustav Frödings stora konstverk målad av Richard Bergh.

Läs mer här>

 

25 oktober -Historisk spökvandring i Gamla stan

Den historiska spökvandringen visade sig vara både lite läskig och rolig. Bröderna på Historiska Vingslag klädde ut sig till bl a bödel och en elegant Nicodemus Tessin d y. De förde oss 20 Sweor runt i gränderna i Gamla Stan och berättade om Stockholms blodbad, digerdöden och kungamördaren.

Läs mer här>

 

2 november – månadslunch

Vi var 25 Sweor som på onsdagen träffades för att avnjuta novemberlunchen på Sjöcaféet på Djurgården. Extra stolar måste sättas in och stämningen var hög i glashuset. Kerstin Dahl informerade om lediga poster både i styrelsen och i valberedningen och uppmanade intresserade att höra av dig.

Se fler bilder här>

 

10 november – vandring i Drottning Kristina och stormaktens spår

Under torsdagen fick 23 Sweor vara med om en intressant och populärhistorisk berättelse om 1600-talets Drottning Kristina. Hon föddes 1626 i slottets södra gemak och var det enda överlevande barnet till Gustav II Adolf och hans Maka Maria Eleonora. Vi fick följa henne från födseln och uppväxten.

Läs mer här>

 

16 november – Föredrag om Putins väg till makten 

Onsdagen den 16 november fick vi, 56 st, möjligheten att avhöra Generalmajor L-O Corneliusson som för oss presenterade Putins väg till makten och hybridhotens struktur med exempel från vårt närområde.

Läs mer här>

 

24 november – Juvelernas glittriga historia

En fantastisk historisk smyckesresa tog gemmologen Carolina Tüür med oss 40-tal Sweor på som samlats på Rigagatan där vi avnjöt en lättare måltid.

Läs mer här och se alla vackra smycken!

 

 

30 november – Rooftop besök

Ikväll var vi i ett stort glatt gäng (18 st ) på Le Hibo takbar, Bank Hotel. Det var sista Rooftopbesöket med SWEA Stockholm för i år. Tack för alla trevliga och pratiga gånger på olika rooftops. Ser fram emot att ses igen på nya träffar 2023. God Jul och Gott Nytt År till alla!🌲🎅🏼🤶🕯

Se bilderna här>

 

2 december – SWEA jullunch

Så fick vi äntligen avnjuta julbordets alla läckerheter tillsammans! Ett knappt 50-tal Stockholms-Sweor kom till vår julbords lunch i Bankettsalen på Odd Fellows lokaler på Västra Trädgårdsgatan i centrala Stockholm.

Läs mer här och se bilderna>

 

7 december – Månadslunch och stipendieutdelning

Vi var 22 Sweor på årets sista månadslunch och som överraskning fick vi ta del av årets språkstipendieutdelning. Stipendiet gick till Katarzyna Niemcewicz som studerar skandinavistik lingvistik på universitetet i Gdansk.

Läs mer här och se bilderna>

 

15 december – Mode och glögg

Årets sista SWEA aktivitet blev ett besök hos butiken ”Känsla och smak” vid Odenplan. Vi var 27 Sweor som intog butiken efter stängnings dax. Vi mötes av ett glöggbord med diverse tillbehör som kändes mycket lockande efter den kalla vägen hit.

Läs mer här och se bilderna>