Network Menu

Aktiviteter genomförda 2020

Aktiviteter genomförda SWEA Stockholm 2020

12 feb — Årsmötet

Ja, så var det då dags för årsmötet 2020 som hölls i Spegelsalen på Piperska muren. 115 Sweor var anmälda men tyvärr var det några som fick förhinder. Dagordningen klubbades igenom ganska så snabbt. Styrelsens verksamhetsberättelse och ekonomiska rapport presenterades och revisorernas berättelse gav sitt godkännande. Vid denna tidpunkt var vi 373 medlemmar men med största sannolikhet kommer siffran att stiga. Medlemsavgiften för 2021 klubbades till samma avgift som förra året, dvs 450 kronor. Så var det då dags att presentera den nya styrelsen . Fortsättning följer här>>

 

4 mars — Middag med Mandela

Vi var cirka 60 Sweor som hade samlats på Rigatan för att lyssna till Tove Lifvendahl tankar kring mat. Hon började att fråga om vi har ätit Kalaspuffar – som i och för sig inte är särdeles nyttigt och de flesta av oss kände igen oss. Kalaspuffar var något hennes gammelmorfar unnade sig när han ville belönade sig. Det kunde vara när han hade kollat potatisens tillväxt i potatislandet eller efter det att han hade varit ute och fiskat.

Tove kunde konstatera man kan ha vissa minnen till mat. Så sant!

Fortsättning följer här>>

 

2 september — Sommar lunch

Det var dags för den andra SWEAs  Sommarlunch på Sjöcaféet, Djurgården. Bara en lunch har programgruppen ordnat tidigare i somras, pga Corona-läget. Då visste vi inte att så många Sweor skulle dyka upp, det var en chansning, men vi blev 21 stycken. Denna gång kom en del tidigt och sedan fylldes ”glashuset” (den del vi sitter i) på undan för undan.

Bordsplaceringen följde restriktionerna, men vi fick sätta in  flera stolar.

 

11 september — Naturvandring

Guiden Henrik Waldenström.

Vi har nu haft två vandringar på Djurgården med guiden Henrik Waldenström. Jag hade turen att komma med på den andra vandringen, 11 september. Den första var 8 september då vädret inte var det bästa, men det var tacksamma Sweor ändå.

Det var en grupp av 15 entusiastiska Sweor som samlades på Blockhusudden, Djurgården. Där väntade vår guide Henrik. Vädret var soligt  men lite blåsigt, perfekt för vandring. Efter avprickning berättade vår guide, som hade högtalarförstärkt mikrofon, om platsen vi utgick från.

Fortsättning följer här>>

 

 

Ett gäng glada och förväntansfulla Sweor samlades utanför Carl Eldhs Ateljémuseum i Bellevueparken, vid Roslagstull. Först fick vi bekanta oss med trädgården och det vackra träateljén och dåvarande bostad.
Carl Eldh  var vän med den  kända arkitekten Ragnar Östberg. Han fick i uppdrag att  rita ateljén samtidigt som han höll på med sitt stora projekt, Stadshuset. Östberg och Eld var inte överens om stil och design men de enades och det blev både pelare, kupolformat tak med en ateljé som hade mycket ljusinsläpp från en glasinfattad vägg.