Network Menu

Besök i Östermalmshallen 9 och 10 november

I två dagar har vi i SWEA Stockholm haft ett event på Östermalms Saluhall.

Vi samlades ca. 15 intresserade och vetgiriga Sweor utanför stora ingången till den nyrenoverade Hallen vid Fredrik Wretmans skulptur.

 

Vår guide var Lina Bielsten, som också är chefredaktör för tidningen “Östermalms Saluhalls magasin”. Det senaste numret fanns tillgängligt för alla att ta med sig.

 

Lina har stor erfarenhet av både den gamla och nyrestaurerade Hallen. Den nya Hallen stod klar för öppning 5 mars, men bara ett par veckor efter kom pandemin, de fick tänka om, handlarna och restaurangerna fick jobba på ett annat sätt. E-handeln ökade drastiskt samt leveransen av färdiga lunchlådor.
Lina berättade om hur det såg ut när grävskoporna grävde upp golv till källaren under, fullt med råttor som fick saneras bort först.

 

Handlarna och restaurangerna har större ytor nu och gångarna är bredare och anpassade för funktionshindrade.
Det är bestämt att inga snabbmatskedjor som finns i gallerier ska finnas här utan bara gedigna handlare av mer renodlad matprofil. Kallskänkorna börjar tidigt och jobbar till lunch. De håller till i kök på andra våningen där goda snittar och smörrebröd formas.

 

De fina, originella ordspråken, den kända väggklockan och väder klockan har tagits fram och fräschats upp. En restaurang ska också öppnas på övervåningen snart. Vi fick tillträde att komma upp på balkongen och fick en fin utsikt över Hallen.

 

Vårt besök avlutade med en kopp kaffe på “Lisa Elmqvist” i ett mindre rum, Corona-anpassat. Vi tackade Lina för en utmärkt guidning. Hon tänkte ha med SWEA Stockholm i ett nytt nummer av magasinet, så håll utkik!

 

Text & bilder: Tf  Skribent Birgitta Abrahamsson

Klicka på första bilden för att se bildspelet!