Network Menu

Jullunch på Vaxholms hotell den 29 nov

Ja, så var det då dags….med årets Julbord på Vaxholms hotell!

Dagen började bra i och med att det snöade lite grand på morgonen och det tunga gråa vädret skulle försvinna..så sas det nämligen på väderleksrapporten i TV.

Ett 40-tal Sweor samlades på kajen vid Strandvägen i den något kyliga luften och vi avprickades på deltagarlistan som Annica Granlund höll i.

(obs! klicka på bilderna för att se dem större!)

     

Väl inne på båten bjöds vi på glögg och pepparkaka. Det blev en trevlig båttur i ett fortsatt ljust dagssken.

 

Väl framme satte vi fart mot Vaxholms hotell som tack och lov ligger endast ett par meter bort…ja cirka 20 meter var det väl. Bråttom, bråttom in i värmen!

    

På hotellet möttes vi av de Sweor som hade tagit sig dit för egen maskin…vi blev således ett 60-tal Sweor som ville äta årets första julbord. Och tänk så mycket gott vi fick möjlighet att avnjuta. Här sparades det inte på variation av det svenska julbordet. Vi åt och skålade och naturligtvis sjöng vi också många fina svenska julsånger.

 

    

Vår ordförande Agneta Melin presenterade 2019 års stipendiat, Alina Schneider, och motivering för att erhålla 2019 års stipendium är:

Årets Stipendiat heter Alina Schneider. Hon har sitt ursprung i Sydtyskland, Konstanz, Bodensee. Alina läser på Stockholms Universitet där hon studerar skandinavistik som innefattar språk och litteratur. Alina intresserar sig för språkutveckling. Hon vill i framtiden gärna arbeta som översättare och sprida kunskap om det svenska språket. Hon är även mycket intresserad av svensk litteratur och kultur . Hennes önskan är att kunna bidra till att föra Sverige och Tyskland närmare.varandra kulturellt.

Ytterligare information om Alina kan läsa på Stipendiesidan.

Naturligtvis var det också julklappsutdelning. Vår tomte, Annica, gick runt bland borden och delade ut varsin julklapp till samtliga Sweor vilket uppskattades.

 

 

 

 

 

Ja, tiden gick och till slut var det dags att lämna julbordet men innan dess så hade ett stort gäng unga herrar eller man kanske ska kalla dem killar tagit restaurangen i besittning och vi undrade nog vad dessa herrar tänkte när de såg så måånga ”damer”. Här var det inte tal om någon raggning eftersom dessa män kunde vara våra söner!?!?

Väl tillbaka på båten tackade Agneta oss alla och avslutade med att läsa den trevliga dikten av okänd poet som lyder;

 

DET BÄSTA MED JULEN

Det bästa med julen som jag vet,
Det är inte julmat och alla paket.
Det är när i fönstret vi har hyasinter,
en julstjärna uppe, och ute är vinter.

 

Det bästa med julen som jag vet,
det är inte julmat och alla paket.
Det är när man stökar och pyntar i husen.
Och kvällen, när vi har tänt alla ljusen.

 

Det bästa med julen varje år,
det är inte godis och det vi får.
Det är att på julen man verkligen känner:
man vill va´tillsammans och trivas som vänner.

 

Nu ser vi fram emot nästa års julbord i Vaxholm…men innan dess ska vi ha trevliga och intressanta träffar tillsammans i SWEA.

Tack styrelsen för ett återigen trevligt arrangemang. Vi syns så småningom.

Här kommer fler bilder!

(klicka på första bilden för att se bildspelet!)

 

 

Text & bilder:  Lena Nilsson (tillfällig webbredaktör)