Network Menu

Sommarmiddag 2017

När det var dags för avgång för sommarmiddagens räkkryssning var vi ett femtiotal glada Sweor samlade och prompt 19:30 stävade vi ut från Nybrokajen. Ett glas mousserande vin serverades. Den mulna himlen öppnade sig och solen strålade när vi passerade Waldemarsudde, Fjäderholmarna och vidare ut mot Värmdölandet.

Räkor med gott, hembakat bröd, västerbottenssmör och vin serverades. Som vanligt var ljudnivån av prat och glada skratt hög. När vi passerat både vackra ”grosshandlarvillor” och nybyggda arkitektritade vackra skapelser var det dags för skönsång. Laura Enflo och Gudrun Bruna stämde upp i ”Nu grönskar det” och vi andra var inte sena att följa efter. Laura och Gudrun fick applåder, inte bara från oss Sweor utan även från andra passagerare (vi var inte ensamma på båten). Vi fortsatte skönsången med sånger ur det häfte med sommarvisor som Agneta Melin delat ut till oss alla. Nu sjöng även andra passagerare med i vår glada kör!

Här är bilder på dem som kryssade:

Räkkryssningen fortsatte förbi Karlsudd mot Vaxholm. Här gjordes ett strandhugg vid Kastellet. Under återresan mot Nybrokajen serverades desserten, en god vaniljpannacotta med syrlig passionfruktscoulis.

Som sista aktivitet hade vi en frågesport om kulturella personer med anknytning till Stockholms skärgård – August Strindberg, Bruno Liljefors, Evert Taube, Albert Engström och Viveca Sten. Fyra om fyra hjälptes vi åt att hitta svaren. Bäst resultat hade gruppen: Inger Hagling, Lil-Marit Anderson, Ingeborg Edström och hennes gäst Cecilia.

Vinnande grupp

 

 

 

 

 

 

När vi angjorde Nybrokajen var uppfattningen – vad fort de tre timmarna gått – i glada vänners lag flyger tiden iväg! Kanske en ny resa nästa sommar?

Text: Gaby Roseen
Bild: Sonja Hagelberg