Network Menu

SWEA Golfsommar

I år var det tredje gången gillt som vi började SWEA Stockholms golfsäsong med en kick-off på Lidingö GK. Hela 41 Stockholmssweor anmälde sitt intresse att spela golf i år. 26 anmälde sig till kick-offen som i år var de långa klubbornas hantering. Lidingö GK har 24 utslagsmattor, men efter några avanmälningar fick alla plats. Nu räckte det inte med Eric Carlberg, Lidingö GKs pro, som tagit hand om oss de tidigare åren. Magnus Ekman, även han pro på Lidingö fick kallas in.

Bollarna flög. Eric och Magnus gick pedagogiskt igenom svingen med var och en. Jag lärde mig att vrida kroppen så jag ser himmeln, håll kroppen, ner med blicken på bollen och slå till. Det fungerar faktiskt förbluffande bra.

Efter kick-offen har vi alltid samling och lunch där vi går igenom sommarens möjligheter, vilka Sweor kan ordna en golfrunda, oftast med lunch. Informationen går sedan efter hand ut till alla som anmält golfintresse. Eva Lund och jag som samarbetar runt golfplaneringen har med tiden insett att juli får bli en spontangolfmånad. Många har sommarboenden på andra platser. Meningen med golflistan är att vi alla kan ta kontakt med Sweor som har medlemskap i södra eller västra Sverige.

I sommar har vi spelat på Upplands Väsbys GK arrangerat av Cecilia Westman på deras 9 hålsbana. Spelet på Åkersberga GK med värdinneskap av Wivi Anne Nordwall, höll på att regna bort – men icke – med rätta kläder och glada miner spelade vi nio av de 18 hålen. Spel på Troxhammar ordnade Eva Kniberg.

Säsongen kulminerar med att vi åker till en av alla dessa fantastiska klubbar som erbjuder logi, mat och greenfee för ett resonabelt pris, och som inte ligger mer än en maximalt två timmar från Stockholm. Vi träffas vid lunchtid, spelar golf på eftermiddagen, äter gott, sover över natt och spelar följande förmiddag.

I år var det 15 Sweor som åkte till Orresta GK i mitten av september.

 

Text:  Josephine Carlsson