Network Menu

Sommarmiddag 2016

Här kommer collage av bilder från Sommarmiddagen 2016, men även en del text.

Denna junikväll firade vi också att SWEA Stockholm fyller 30 år i år!

 

För de som ville började festligheterna med en rundtur i amfibiebuss som avslutades vid restaurangen:

En av deltagarna skrev denna trevliga text om amfibieturen

 

 

Ulla, min Ulla sjöng Bellman om sin musa Ulla Winbladh. Det var på den anrika restaurangen med samma namn på Djurgården som SWEA Stockholm firade sitt 30 årsjubileum med middag. På Ulla Winbladh samlades vi alla 130 glada Sweor först för mingel ute i den svala men vackra junikvällen:

 

 

Under minglet bjöds vi på en sommardrink och ett porträtt av Agneta Nilsson lämnades över till Nationalmuseum av vår nya internationella ordförande Christina Hallmert. Både konstnärinnan Inger Hodgson och hedersgästen, SWEAs grundare, Agneta själv var närvarande. SWEA Stockholms ordförande Britta Hesse välkomnade alla från när och fjärran innan konstnärinnan fick ordet. Hon berättade bl.a att det är ett oljeporträtt målat på linneduk och det tog två år att få det klart. Christina Hallmert överlämnade sedan porträttet till Nationalmuseums Docent Magnus Olausson och Intendent Eva-Lena Karlsson. En fantastisk ära för vår Agneta !

International har en webbsida om porträttet – Klicka här
Den broschyr som delades ut till alla närvarande berättar mer – Läs den här.

 

 

Minglet avslutades med sånger av VOX, och efter det var det äntligen dags att gå in i värmen.

 

Under middagen blev det förstås lite tal och SWEA-sången sjöngs med schwung (det var extra roligt att sångens upphovskvinna Louise Enhörning var närvarande) samt trevlig samvaro. Och dragning i kvällens lotteri. Som vanligt när Sweor träffas var ljudnivån och stämmningen på topp !

SWEA Stockholms första ordförande, Ettan Bratt, höll ett trevligt och roligt tal om hur det var i begynnelsen, med SWEA Sverige och så småningom start av hemvändaravdelningar bl a Stockholm på 1980-talet.

Efter en mycket trevlig och minnesrik kväll var det dags för oss alla att bege oss hemåt i den ljusa försommarnatten. Visst är Stockholm och Sverige fantastiskt så här års!

 

 

Text:  Eva Heyman och Susanna Salzedo

Bild:  Flertalet stockholmssweor