Network Menu

Sommarmiddag 2015, 9 juni

I år bjöds alla Sweor in till sommarmiddag på Tornvillan vid Nacka Strand, det var dags att pröva något nytt. Vi hade verkligen toktur med vädret och utsikten från Tornvillan ut över saltsjön var magnifik.


Att ta sig till Nacka Strand går på flertalet sätt, buss, båt, eller bil. Men vi var många som satsade på att åka båt från Nybrokajen till Nacka Strand. Det blev en finfin båttur i det soliga, milda vädret, och vi uppe på soldäck njöt verkligen av den vackra sjövägen.

Enligt Tornvillans hemsida så är det gamla huset numera inrett i avslappad bekväm stil, och kan föra betraktarens tankar till New England. Annars började huset som sommarställe för en byggmästare 1889 men blev runt förra sekelskiftet faktiskt en del av en svensk automobilfabrik och importhamn för bilar. Med det byggdes villan om till lägenheter för de anställda. Senare gick huset i törnrosasömn ända fram till 1990-talet då det renoverades och blev restaurang. Ett nybyggt hotell ligger bredvid.

Vi hälsades välkomna med ett glas mousserande vin nere i trädgården som vetter ut mot havet. Men till själva middagen flyttade vi in och än en gång visade de ca 65 närvarande Sweorna att när Sweor har trevligt tillsammans så blir det hög ljudnivå och många skratt. Menyn bestod av halstrad röding med primörer, kokt färsk potatis, örtolja och skummad vitvinsås med ett glas vin, följd av en pannacotta med färska bär. Både varmrätt och dessert var mycket goda och Tornvillans kök fick mycket bra omdöme av oss alla. Avslutningsvis blev det kaffe/te med en chokladbit.

I år stod vi själva för underhållningen. Under middagen var det allsång ur de textblad som låg vid varje kuvert och även i sången hördes vi bra, och lät riktigt bra dessutom, åtminstone om vi får säga det själva.  Förutom SWEA-sången sjöngs det en del svenska allsångsklassiker. Stämningen var i topp. Under middagen var det också dragning i dagens lotteri och det blev hela sex lyckliga vinnare, varav en dubbelvinnare.

Till slut bröts det upp i den ljusa junikvällen och vi skingrades åt alla håll.
Tack alla för en trevlig kväll!

Här följer ett bildgalleri på de närvarande – ingen nämnd, ingen glömd.


Text: Eva Heyman

Bild: Cecilia Westman, Elsie Andersson, m fl