Network Menu

Jullunch med Donation och Stipendiat

Mycket arbete och planering hade lagts ner på den festliga SWEA Stockholms Jullunch på Odd Fellows på Västra Trädgårdsgatan 11 i Stockholm. Vi var ca 90 Sweor närvarande, många klädda i rött för att inviga julfirandet, i en rosaskimrande matsal med 9 runda bord, högt i tak, fyra kristallkronor, yvig julgran och manliga välvårdade uppassare. Ordenshuset har anor från 1600-talet. Vi serverades glögg med pepparkakor, god härlig jultallrik med sill, lax, ägg, potatis, ost och öl.


Därefter njöt vi av ett vackert Luciatåg av 5 Sweor från styrelsen som sjöng julsånger för oss, innan vi bjöds på härlig och välsmakande kalvgryta med potatismos och vin för dem som ville.


Nu var det dags att sätta ljuset på den donation som SWEA Stockholm gör som går till inköpandet av 15 stycken SOLVATTEN, en behållare för att rena dricksvatten som bara behöver några timmar ute i solen för att klara jobbet. SOLVATTEN används framförallt i utvecklingsländer där pålitligt dricksvatten är en bristvara. De donerade enheterna ska gå till ett projekt i Kakuma, Kenya.

20151201_donationsobjekt

 

 

 

 

 

Petra Wadström, uppfinnaren av vattenrenaren SOLVATTEN, och tillika SWEAs ÅSK 2015, kom upp på scenen och presenterade sin produkt och berättade bl a att hon träffat President Obama på KTH när han var på besök i Stockholm i september 2013.

Därefter bjöds det på kaffe och små söta bakelser. Under den sista kvarten av vår jullunch delades vårt Språkstipendium ut av vår stipendiekommitte. Läs mer på vår sida om vårt Språkstipendium.

Det var en god stämning och trevliga konversationer vid borden. Det märktes att alla var nöjda. Vi Sweor upplevde en inspirerande start på julen 2015, mitt i Stockholm, med all julskyltning omkring oss.

Här följer bilder från jullunchen, ingen nämnd, ingen glömd :

 

Text: Anna Ernemark

Bild:  Cecilia Westman, Britta Hesse, m fl