Network Menu

Jullunch 2014 för SWEA Stockholm

SWEA Stockholms jullunch 2014 gick av stapeln på Naturhistoriska Riksmuseet i Frescati.
När styrelsen planerade för denna jullunch såg vi framför oss att många medlemmar först skulle gå på Cosmonova och se en film om korallrev, för att sedan glada fortsätta in till lunchen. Många SWEA-medlemmar hade också haft precis samma tanke, men när vi anlände i god tid för filmen fann vi museet utrymt pga strömavbrott och många skolklasser stod utanför porten. Cecilia Westman som också skulle kontrollera det sista med köket släpptes in först efter övertalning.
Alla närvarande fick snabbt inse att något Cosmonova skulle det tyvärr inte bli tal om denna dag. Som tur var hade vår gästtalare författaren Birgitta Lindqvist redan anlänt, också hon för att se filmen. Istället samlade Birgitta ihop alla besvikna filmbesökare och började engagerat berätta om bl a Kina (som hon ju också skulle berätta om under jullunchen). Så småningom kom elen igång igen, potatisen till sillen kunde kokas och när alla lunchgäster anlänt märktes just ingenting av den tidigare dramatiken.
Årets jullunch var god och inleddes med en kall buffet med diverse sillar och laxar, följdes av en varmrätt med kyckling , och avrundades av en dessertbuffet med en härlig saffranspannacotta, smaskig chokladkaka mm.
Under lunchen delades SWEA Stockholms språkstipendium för 2014 ut –  se nedan – och författaren Birgitta Lindqvist berättade om hennes erfarenheter med att bo i Kina med anledning av hennes nya bok ¨Grymhet¨.  För er som inte kunde närvara men är nyfikna på denna bok så finns detta inslag från UR från 2012:    http://www.ur.se/Produkter/169372-En-bok-en-forfattare-Birgitta-Lindqvist.

Astrid Liljegren med Birgitta Lindqvist

Det var lite kyligt i rummet, framförallt framme vid de stora gamla fönstren, men elen hade ju precis kommit igång och tur nog kan ju våra medlemmar prata sig varma. Det blev en lyckad tillställning till slut och när vi alla mätta och belåtna gav oss iväg så började redan decembermörkret sänka sig över staden.
Här nedanför en serie bilder från jullunchen.
Text och Bild:  Cecilia Westman och Eva Heyman

 

 

Språkstipendium 2014

Vid SWEA Stockholms jullunch på Naturhistoriska Riksmuseet den 2 december delades traditionsenligt vårt Språkstipendium 2014 ut. Hela stipendiekommitten, bestående av Britta Blomqvist, Ann-Sofie Frick-Meijer och Gunnel Gustafsson, var närvarande och höll i utdelningen.

Detta språkstipendium är på 10 000 SEK och varje år tas vinnande kandidat ut bland utländska studenter som studerar svenska på Stockholms Universitet, institutionen för skandinaviska och moderna språk.

2014 föll vårt val på Julia Kolikova från Arkangelsk, Ryssland. Läs mer om Julia här.

Text:  Gunnel Gustafsson för Stipendiekommitten;    Bild:   Eva Heyman

språkstipendium 2014

 

 

 

 

 

 

 

Ann-Sofie Frick-Meijer, Gunnel Gustafsson, Julia Kolikova, Britta Blomqvist, Cecilia Westman