Network Menu

Stockholm Sommarmiddag 2013

Vi var 92 st som kom på SWEA Stockholms Sommarmiddag 11 juni 2013 och vi fick alla en finfin kväll ute i Saltsjöbaden på Grand Hotell. Där var en hel del Sweor från andra avdelningar än Stockholm och det var naturligtvis extra roligt.
Ingegerd Thorngren, lokalinvånare sedan 1950-talet, berättade fängslande om Saltsjöbaden då och nu, om hur en hel stad stampades ur marken på bara några årtionden och med en egen tågförbindelse dit dessutom. Många kända namn, förutom alla dem som höll ruljangsen igång i villorna, skolan och affärerna, har under åren bott i och satt sin prägel på Saltsjöbaden och en hållplats för Saltsjöbanan har ju i modern tid förevigats för alla svenskar genom TV-serien ¨På Solsidan¨ . Då när det begav sig hade herrarna som åkte från saltsjövillan till arbetet i staden så gott som reserverad plats på tåget och nåde den okunnige som slog sig ned där!

Under middagen var ljudnivån hög som det ju ofta blir när Sweor träffas och har mycket att tala om men alla njöt nog av den meny som serverades medan en vacker försommarkväll spelades upp i all sin prakt utanför fönstren.

Till efterrätten blev vi underhållna av Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson som fick oss att både njuta, skratta och sjunga allsång.

Saltsjöbanan fick fullsatta tåg när Sweorna skulle ta sig dit och hem, och ryktet säger att även konduktörerna tyckte att det blev en trevlig kväll.

Text: Cecilia Westman och Eva Heyman;
Bild: Eha Arg och Gunilla Ljungdahl

 

sommarmiddag 2013

sommarmiddag 2013

SWEA Stockholm Sommarmiddag2013.pdf