Network Menu

Sweor berättarafton …. om Italien

Sweor berättarafton: Italien
Det var fullt hus 12 april, fast det var fredagkväll, när mer än 60 Sweor samlades till en berättarkväll om Italien. Carl-Gustav Yrwing, Italienkännare, samt flera Sweor som bott i Italien berättade och alla bjöds på en italiensk buffé med dito vin.

Sweor berättar …Italien, 12apr2013
Det var länge sedan SWEA Stockholm arrangerade ett evenemang en fredagkväll och förhoppningen var att vi skulle bli mellan 25 och 30 Sweor som sammanstrålade för att lyssna på Carl-Gustav Yrwing och några Sweor som bott i Italien. Italien var det självklara temat för denna Sweor berättarafton då ju både Världsmöte och Regionmöte sker i Bologna i höst.
Till styrelsens stora glädje vällde anmälningarna in och vi fick fullt hus denna fredagkväll!
Carl-Gustav Yrwing, konstvetare och ägare av en vingård i Italien, visade bilder från omgivningen kring vin- och olivgården i Marche och berättade om gården. Det är över 30 år sedan han och hans hustru Eva köpte denna gård, deras dröm om något eget i Italien. Vi fick höra om Vino Cotto, ett apéretif- och efterrättsvin som de framställer på sin gård. Redan före Kristi födelse odlade ¨italienarna¨, de som bodde i det som idag är Italien, detta sorts vin. Vi fick även höra olika anekdoter, bl.a. om Pontius Pilatus.
Carl-Gustav avslutade med att säga att Bologna är mycket känt för sin underbart goda mat, och att det franska köket egentligen härstammar från Italien, Katarina av Medici förde det med sig när hon blev fransk drottning.
Förhoppningsvis inspirerar detta också till att vi blir många Sweor från Stockholm som reser till det kombinerade Världs- och Regionmötet i oktober i Bologna!
Efter föredraget fick vi en läcker italiensk buffé uppdukad, italienskt vin serverades och ljudnivån var hög och glad vid alla bord!
Under middagen hade vi dessutom nöjet att lyssna på Inga Magnusson Rio, Marianne Tavazzi och Birgit Halén som tillsammans berättade olika personliga minnen från de olika perioder som dessa Sweor bott i Italien.

Text och Bild: Gunilla Ljungdahl

12apr2013 CAES4KLT 480pix

 

 

 

 

 

 

 

 

Carl-Gustav Yrwing med Gunilla Ljungdahl

 

12apr2013 CASSRCZ9 480pix

 

 

 

 

 

 

 

 

och Carl-Gustav med Cecilia Westman

 

12apr2013 CACYJMUC 480pix

 

 

 

 

 

 

 

 

alla lyssnar …. längst fram Monika Westerlind

 

12apr2013 CACTNEPR 480pix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fler Sweor, Anna Ernemark, Gunilla Ernstsson, Inger Hedin

12apr2013 CAWKB838 480pix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fler Sweor, Anna E, Ann-Charlotte Biörnstad, Eva Wibäck, Gunilla L

photoMajvorSonja12apr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ännu fler Sweor, Sonja Nauri och Majvor Tholinder

12apr2013 CA2YJSH6 480pix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OCH så den italienska buffén!