Network Menu

Millesgården och Jullunch 2 december

 

Millesgården

Innan jullunchen kunde hågade SWEA-medlemmar vara med på en guidad visning av utställningen ¨Mod och Modernitet¨ på Millesgården med idel kvinnliga konstnärer från tidigt 1900-tal, en blandning av både kända och okända namn. Millesgården öppnade bara för oss och guiden gav oss en grundlig lektion i vad som hände i samhället och konstscenen när dessa kvinnor var verksamma och hur deras arbetsvillkor såg ut då. Det var först 1921 som kvinnor i Sverige fick rösträtt och gifta kvinnor blev myndiga!

Tavlornas motiv sträckte sig från stilleben över landskap, stadsvyer, abstrakt till porträtt. Några exempel fångade med mobilkamera syns här nedan.

 

Scandic Foresta

Årets jullunch lockade glädjande många SWEA-medlemmar 2 december, drygt 60 stycken fann vägen till Scandic Foresta på Lidingö. Mörkret sänkte sig redan när vi efteråt bröt upp under många, många hälsningar hit och dit inför de kommande storhelgerna.

Men, vi började med glögg- och pepparkakemingel under vilket vi också fick lyssna till delar av Lidingö Stadshuskör ¨Sweet Mondays¨ som sjöng julsånger och på så vis ökade december- och julkänslan med minst en oktav.

Jullunchen bjöd på goda sillar och bröd och Västerbottenost, hjort med tillbehör samt allehanda kakor och gotter till kaffet. Alla lät sig väl smaka och det sedvanliga SWEA-ljudet etablerade sig i lokalen.

Gotterna till kaffet

Gotterna till kaffet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellan mat och gotter delades Stockholms Språkstipendium ut till Anna Lubarska från Poznan, Polen som efter stipendiekommitténs tal gav oss ett trevligt tacktal på mycket god svenska. Mer om språkstipendiet finns att läsa genom att klicka här.

stip 2013 anna stipkomm ao

 

 

 

 

Cecilia Westman, Britta Blomqvist, Gunnel Gustafsson, Anna Lubarska, Ann-Sofie Frick-Meijer

 

SWEA-medlemmen Lilian af Jochnick kom till jullunchen med en extra lotterivinst – men vi hade ju inget lotteri den här gången! Lösningen gav sig snabbt och vår stipendiat blev en svensk mössa rikare.

anna i lilians mössa o lilian själv

 

 

 

 

 

Anna (med prismössan) med Lilian

 

 

 

Text: Eva Heyman
Bild: Cecilia Westman, Ingrid Westin, Eva Heyman

Här nedan följer ytterligare bilder från jullunchen: