Network Menu

Bomber Blasfemi Blodspengar

Bomber, Blasfemi och Blodspengar – EU-mission i Pakistan

Tisdag 5 februari hade SWEA Stockholm bjudit in Annette von Sydow för att berätta om sin tid som riksåklagare. vVi var ett 40-tal Sweor som kom för att höra mer.

 

Bomber, Blasfemi och Blodspengar, EU-mission i Pakistan

Vi var ett 40-tal Sweor som hörde Annette von Sydow, före detta riksåklagare, berätta om sitt arbete i Pakistan där hon 2010-2011 under 18 månader undervisade åklagare och domare i provinsen Punjab.
Annette har en spännande och imponerande karriär bakom sig där olika placeringar inom EU och Europarådet tagit henne till platser som Albanien, Bryssel, Georgien, Haag och Pakistan.

AvSydow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter Annettes mycket intressanta föredrag under rubriken

Bomber, Blasfemi och Blodspengar, rapport från en EU-mission i Pakistan fick vi möjlighet att ställa frågor vilket uppskattades mycket.

Flera Sweor hade bott i Pakistan vid något tillfälle tidigare och det var mycket intressant att höra hur deras upplevelser och erfarenheter överensstämde men även ibland skiljde sig från Annettes och varandras – Pakistan verkar vara ett ungt land i ständig förändring.

Annette om Pakistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När våra frågor var besvarade och vi alla kände att vi ville diskutera mer om hur det kan vara att leva i Pakistan och vilka utmaningar som finns för landet och dess folk var det dags för mat.

Maten serverades i en trevlig lokal där vi delades upp på fyra bord som alla hade livliga diskussioner om dagens föreläsning och allt annat som man som Swea vill diskutera med sina med-Sweor.

Vi enades alla om att det varit en både trevlig och intressant kväll som många av oss kommer att fortsätta att tänka på ett bra tag framöver.

Text: C Westling;     Bild: C Westling, K Graffman

 

sweor 5feb2013

mat1 5feb2013

 

mat3 5feb2013

 

mat2 5feb2013

 

 

CWn tackar AvS