Network Menu

Nyhetsrullan

Här följer genomförda Aktiviteter i år. För text och bild om Aktiviteter tidigare år hänvisar vi till fotmenyn där arkiven finns.

Årsmötet 2018

Årsmötet 2018 gick av stapeln 15 februari 2018, sedvanligt på Eriksbergs festvåning. Efter avslutat årsmöte var det också en programmiddag där.

Först var det avprickning och mingel med ett glas bubbel:

Dagordningen betades av i rask takt. Det var många Sweor på årsmötet:

 

 

 

 

 

 

Nyvald styrelse från vänster till höger i bild:

Britt-Marie Sållarp (kassör), Lena Brolli, Anita Granlund, Birgit Karlson Lind, Agneta Melin (ordförande), Maude Schyffert, Sonja Hagelberg (sekreterare), Marianne Ahrens. Saknas gör Gaby Roseen (vice ordförande) och Cecilia Westling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan blev det avtackning av alla avgående funktionärer, i bildordning ordförande, kassör, webbansvarig, samt valberedning:

 

Text:   Eva Heyman – min sista som avgående webbansvarig

Bild: Britta Hesse, Lena Treffner, Maude Schyffert

 

Om design

Den 23 januari 2018 lyssnade ett 40-tal Sweor på Kerstin Landström från Uppsala. Hon berättade om sitt liv som konstnär, sin design av filtar och tryckta textilier och om sina böcker.

Kerstin driver en konsthantverksbutik och, ett kafe, Linnes Kammare vid Vallhovs säteri i Jumkil nordväst om Uppsala. Anknytningen till Linne kommer från hans tid på Vallhovs säteri med studenter under 1700-talet. Kerstin Landström har med fotografen Lasse Molin givit ut en kalenderbok, ” Perpetual Calendar”, med fakta om Linne för både barn och vuxna och med vackra fotografier av blommor.

Kerstin bygger sitt arbete på tradition, inspiration och förnyelse och tar mönstren till sina filtar från tradition och historia i de svenska landskapen. Filten Dalarna har förstås hästar, filten Arvet har mönster från Hälsingland och filten Albertus har mönster från kyrkomålningar av Albertus Pictor.

Text:  Ann Hjerppe

Bild:  Britta Hesse, Sonja Hagelberg