Network Menu

Kräftskivepremiär

Den 31 augusti deltog 50 glada Sweor i vår kräftskivepremiär och bland oss var också flertalet Sweor från avdelningar ute i världen.

Programguppen förberedde med kräftdekorationer på väggar och i fönster, långbordet för mat och dryck pyntades och dukat blev det med hattar, haklappar, underlägg och sånghäfte. Kvällen började med mingel och fördrink ackompanjerad av skönsång av Kvartetsångarförbundets manskör. Herrarna trivdes med att ha 50 tjusiga damer som uppskattande publik så de vill gärna återkomma nästa år! Det var Anne Grönvall som engagerat dem – tack Anne.

 

Det serverades svenska färska kräftor och ”kräftkokade” räkor med kalla öl och nubbe därtill. ¨Riktig¨nubbe eller Agneta Melins alkoholfria och uppfriskande ingefära shot. Ett högt sorl spred sig sedvanligt i hela lokalen och det bröts bara när alla klämde i med sång. Alla sånger i sånghäftet sjöngs igenom. Det var en härlig stämning! Efter havets frukter var det dags för pajer med såser, grönsallad och ost och därefter blev det kaffe med kaka.

Som alltid när Sweor träffas är det utbyte av upplevelser och erfarenheter och spännande och givande samtal. Tanken med kräftskivan var att ha ett slags välkommen-tillbaka-efter-sommaren-kalas! Vi i SWEA Stockholm har nog startat en ny tradition i år! Tack alla som var med vid vår premiär!

Text: Gaby Roseen

Bild:  Lena Treffner